Atelier Making Memories

Francine Lamers

Je bent zwanger!

Van harte gefeliciteerd. Een spannende tijd breekt aan!

En natuurlijk kijk je uit naar je baby. Wat zal het worden, een meisje of jongen? Hoe zal zij of hij er uit gaan zien? Maar voor nu kijk je vol trots naar je groeiende buik. En hoe leuk is dat om deze buik te vereeuwigen in een kunsthars?

Misschien wil je wel alleen je buik. Of met de handen van jou of je partner. Of misschien heb je al een heel gezin. En wil je iedereen erbij betrekken.

Een gipsenbuik is wat anders dan een bodycasting van een buik. Bij een gipsenbuik wordt gebuikt gemaakt van gipsverband. Nadat deze hard is geworden, is dit ook meteen het eindresultaat. Bij een bodycasting wordt een mal gemaakt van de buik en deze wordt daarna gegoten in een kunsthars. 

Het verschil is dat een gipsenbuik afdruk niet gedetailleerd is en alleen de vorm en contour van de buik weergeeft. Wanneer men de gipsenbuik nog wilt mozaïeken bijvoorbeeld, is dit een prima basis.

Maar wanneer je het levensechte terug wilt zien, zeker in geval met handen op de buik erbij, moeten we de bodycasting methode gebruiken. Na het maken van de mal, gieten we deze met een kunsthars. Daarna kunnen we de afdruk alle kleuren geven die je wenst.

Jouw wondertje is geboren!

Je bent vast al in gedachten bezig geweest met alle mooie bijzondere momenten vast te leggen en te bewaren. Heb je al gedacht om ook de handjes, voetjes of billetjes vast te leggen? Ze zijn maar zo kort zo klein. Hoe bijzonder is dat wel niet om later terug te kijken naar wie wonderbaarlijke lieve handjes en voetjes.

Een bodycasting bij een baby gaat veilig. Het afdruk materiaal is een natuur product en niet schadelijk voor je baby. Een afdruk is meestal snel gemaakt. Jouw kindje zal er weinig van merken. 

We hebben verschillende voorbeelden wat je met de afdruk doet. Een kunstwerk op sokkel is mogelijk. Maar ook op een tandendoosje is een leuk aandenken voor later. Kijk gerust eens rond tussen de foto's. Heb je iets gezien wat er niet tussen staat? Laat het ons zien en we kunnen het voor je maken.

Naast prachtige hand- en bodycastings, kun je van je buikafdruk ook een prachtige babybelly-schaal maken. Een schaal die precies jouw buik was. Je pasgeboren baby zal erin liggen zoals het ook in je buik lag. Mooiere foto's kun je niet hebben voor later!

Heb je vragen? Neem gerust contact met ons op!

Portfolio

Baby BellyBowl
bodycasting zwangere buik
babyhandjes
babyvoetjes
babybillen
gipsenbuik